Tax & Legal

"Wie zaken doet met het buitenland heeft nood aan een efficiënt netwerk van specialisten. Specifieke regelgeving stelt eisen, maar biedt ook kansen."
Kristian Vanderwaeren, Partner

De afdeling Tax & Legal omvat de groep experten inzake fiscaliteit en juridisch advies. Een onmisbare dienstverlening gezien de snelle evolutie en hoge complexiteit van de nationale en internationale wetgeving.. Onze fiscalisten, belastingconsulenten en juristen zorgen op creatieve wijze voor het minimaliseren van de belastingdruk van onze cliënten en vormen de beste garantie voor een vrijwaring van hun juridische belangen. Zij doen dit rechtsreeks voor u of ondersteunen onze andere diensten in het bereiken van dezelfde doelstellingen.

Fiscaal en juridisch advies

Onze fiscalisten en juristen staan u bij van bij de basisverplichtingen tot en met de zeer specifieke en op maat gemaakte structuren. De doelstelling is duidelijk: u helpen om valkuilen te vermijden en maximaal te kunnen genieten van de aanwezige mogelijkheden om de fiscale druk zo laag mogelijk te houden. We geven advies bij het kiezen van de meest geschikte structuur en het kiezen van de specifieke transacties om de beste fiscale efficiëntie te bereiken.

  • Fiscale optimalisatie inzake directe – en indirecte belastingen
  • Fiscaal en juridisch advies, nationaal en grensoverschrijdend
  • Vertegenwoordiging bij fiscale controles en rulingprocedures
  • Advies en assistentie bij complexe transacties zoals herstructureringen van vennootschappen, successieplanning, onroerend goed transacties, opzetten van holdingstructuren of management buy outs
  • Assistentie bij acquisities of verkoop van ondernemingen
  • Opmaak van commerciële, burgerrechtelijke, vennootschapsrechtelijke en andere contracten

Gelijk voor welke uitdaging van uw onderneming, als u er van overtuigd wil zijn dat u de opportuniteit op de meest voordelige manier aanwendt, dan neemt u best contact op met onze Tax & Legal experten. Dit kan rechtsreeks of via uw dossierbeheerder.

Expert Centres

Onze juristen en fiscalisten hebben naast hun expertise in de verschillende basisdomeinen van fiscaliteit en ondernemingsrecht verschillende bijkomende specialiteiten. Dit geeft ons de kans om in multidisciplinaire teams gespecialiseerde diensten aan te bieden. Transaction support, vermogens- en successieplanning, internationale fiscaliteit en internationale tewerkstelling zijn enkele van deze Expert Centres.

Werking van het Tax & Legal team

Kenmerkend voor ons bedrijf is het stabiele personeelsbestand. Dit betekent voor onze cliënten een continuïteit in kennis, creativiteit en expertise. Of u nu beroep doet op het Tax & Legal team via uw vertrouwde contactpersoon of rechtstreeks, zij staan steeds garant voor een proactief en anticiperend advies.

Wenst u meer inlichtingen, neem dan zeker contact op met ons. U vindt de gegevens van onze kantoren en contactpersonen op deze website.

We helpen u graag verder.